Overgangsalderen, hvornår starter den?

Den starter før end, vi aner!

Når overgangsalderen rammer kvinden for alvor i 40’erne eller 50’erne, har de hormonelle forandringer været undervejs i 10-15 år. De hormonelle niveauer begynder at ændres mange år før den egentlige overgangsalder og betyder at der undervejs sker mange forandringer i både kroppen og mentalt.

I årerne op til overgangsalderen kan der dukke nye skavanker samt sygdomme op, og ofte er behandlingen at dæmpe symptomerne.

Overgangsalder skyldes hormonelle forandringer.

Kvinden får tilbudt migrænemedicin mod de cykliske hovedpiner, lykkepiller mod det depressive humør, sovepiller til den dårlig søvn, smertestillende mod de vedvarende smerter eller en sygemelding pga. stress. Mange kvinder får også problemer med stofskiftet i disse år, men der kan gå år inden det opdages.

Årsagen til disse nye skavanker kan skyldes de hormonelle forandringer, der sker i disse år. Det giver østrogendominans i kvindekroppen og det kan stresse kroppen voldsomt. Så tiden op til overgangsalder er altså en voldsom belastning for kroppen i sig selv og går sjældent stille for sig.

Man må sige, at der skal en stærk kvinde til at modstå de symptomer, som der er i årerne op til overgangsalderen og som jeg nærmest oplever som tabubelagt! Hvilken mand ville finde sig i at leve med det her i op til 10 år?

Symptomer på overgangsalder

Gener i overgangsalder er helt normal, men der kan gøres noget!

Hos lægen får kvinden at vide disse symptomer er normale og det er noget ”hun skal igennem – det skal alle kvinder”. Måske bliver hun får tilbudt de syntetiske hormoner på recept, i form af hormonspiraler eller lign. som i øvrigt øger risikoen for kræft.

Jeg mener, at når det siges, at der ikke er andet er gøre, det der gøres for hovedparten af alle kvinder i overgangsalderen, så er det en sandhed med modifikationer!

Desværre løser symptombehandlingen ikke den grundlæggende årsag. Det er kun plaster på såret! Hvis man virkelig ønskede det, kunne man rette op på den hormonel ubalance, som er årsagen til hovedparten af kvindens gener. Men det kræver en ny tilgang til overgangsalder, og viden om at det ren faktisk kan lade sig gøre.

Bio-identiske hormoner kan være vejen frem.

Jeg møder heldigvis disse kvinder! Kvinder der har fundet ud af, at der er et alternativ til symptombehandlingen. De får genoprettet deres hormonbalance vha. hormonterapi med bioidentiske hormoner, og kommer af med hovedparten af deres gener. Og får søvnen, humøret og livet tilbage!

Kvinder i overgangsalderen skal til at stille krav om, at de vil hjælpes (tilbage) til et liv med ordentlig livskvalitet og et fravær af gener. Det kræver, at man begynder at tale åbent om, hvad der sker, og ikke vil lade sig nøje, af de tilbud der er i dag.

På Facebook bruger mange kvinder energi på, at bekræfte hinanden i hvor slemt de har det, mens de søger symptomlindring. Hvis man fortæller om et alternativ, som i øvrigt bruges i flere lande, får man at vide, at det er for alternativt. Det kunne ikke være længere fra sandheden! Hormonterapi med bioidentiske hormoner er veldokumenteret og virker, og så beskytter det i øvrigt mod kræft i modsætning til de syntetiske hormoner, som udleveres på recept.

Hvis du vil læse mere om mig, så klik her

 

3 reaktioner

  1. Jeg har flere af de symptomer du beskriver, men det Aller værste er hede turene som jeg får op til 20 gange dagligt, hvor det simpelthen løber af mig. Hjælp. Hilsen Tina Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *