Kvinden i 30erne

Kvinden i 30erne

 

Stress hos kvinden i 30erne

Hvordan kan hormonterapi hjælpe her?

I min klinik møder jeg flere og flere kvinder ”i deres bedste alder”, som har voldsom hormonel ubalance – ofte foranlediget af stress. De har brug for at få genoprettet den hormonel balance for, at deres krop kan finde vejen tilbage. Dette til trods for langvarig sygemelding og psykologhjælp. Men der er hjælp at hente!

Man kan komme bedre igennem et stressforløb ved at få genoprettet sine hormoner ved hjælpe af naturlig hormonterapi. Det giver jo god mening, da stress er et biologisk forsvar, som æder vores beskyttende hormoner. Og tænk sig engang: Allerede i 35 årsalderen begynder det (normale) kvindelige hormonsystem at ændre sig!

Hormonel ubalance hos yngre kvinder

Kvinder med PCO, med mange menstruationssmerter, slem PMS, fibromer mm. kan være udsat for denne forandring langt før. Måske allerede fra pubertetens indtræden. Og for ikke at tale om den gruppe af kvinder som har hormonspiral eller tager P-piller. Her der er det jo meningen, at der skal laves ”kuk i hormonerne”! Men det er en historie for sig.

Peri-menopause sker for kvinden i 30erne

For den ”normale” kvinde i 30erne betyder de hormonelle forandring, at der kan opstå kropslige som mentale forandringer, som kan komme ”snigende”. Lige som perler på en snor. De hormonelle niveauer forandrer sig altså langt før, at man kommer i ”klassisk” overgangsalder. Men det er først her ubalancen er så tydelig, at den har en lægelig diagnose.

Det kan være oplagt, at man allerede fra 30 årsalderen begyndte at have fokus på, at nye skavanker kan have noget med (køns)hormonsystemet gøre. Forandringerne kan være diffuse og kommer over længere tid og kan blive forklaret med stress og lign.

Kvinden i 30erne har også rigeligt om ørene end sig selv! Der er (måske) små børn, for lidt søvn, for meget arbejde, for høje ambitioner, for fyldt kalender, for mange arrangementer osv.

I disse år er man som regel fysisk stærk nok til at takle og ”tåle” megen ubalance et langt stykke hen ad vejen, så man lærer at deale med det. Mange sover måske dårligere, er mere opfarende, mere humørsvingende, mere urolig, mindre glad…

Genopretning af hormonbalancen er vigtig for helbred og velbefindende

Hormonbalancen kan blive mere og mere ubalanceret, hvis man negligere de vigtige stress-signaler kroppen sender. Vi tænker måske: ”At det sikkert snart går over igen- godt det snart er weekend/ferie”. En dag bliver bæret måske (over)fyldt og man vælter.

Flere og flere rammes af stress og sygemeldinger foranlediget af stress allerede i 30 årsalderen. De hormonelle forandringer kan være med til, at vi er mere sårbare over for stress, men samtidig kan stress føre til, at der kommer hormonel ubalance…. Hvad er hønen og hvad er ægget? Der er en hårfin balance, som skal have opmærksomhed! Og stresshåndtering og mindfulness er altid vigtig!

Forudsætningen for en god overgangsalder, er hormonel balance – start tidligt

Jeg ville sådan ønske, at der var mere fokus på, hvordan man passer på sin hormonbalance, allerede fra vi er i 30erne. Det ville bl.a. betyde, at man ville være mere robust mod stress, men også at vi ville kunne undgå langt flere sygdomme, som har deres rod i hormonel ubalance.

Måske var der færre kvinder, der ville blive ramt af brystkræft i 40erne. En kræftform som er i stigning, men som ingen ønsker sig! Måske ville færre rammes af autoimmune sygdomme som sklerose og nedsat stofskifte?  Måske, måske, måske.. Jeg mener, at forskningen viser, at der klart er noget at hente, både på den korte og lange bane!

Hvor om alting så er min påstand, at man kan få en bedre livskvalitet med hormoner i balance OGSÅ i 30erne. Og så ville man være bedre beredt, NÅR overgangsalderen så engang kom.

Hvad kan du gøre?

Læs mere i Anette Paulins bog: ”Natur Hormonterapi- du har et valg!” Baseret på ca. 300 studier.

Kontakt mig og hør hvordan jeg kan hjælpe dig

https://hormonsygeplejersken.dk/vare/afklarende-telefonsamtale/
[/av_textblock]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-khm8w’]

[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-h51yw’]

[av_heading heading=’Måske vil du også læse…’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_blog blog_type=’posts’ categories=’19,1′ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ bloglist_width=” columns=’5′ contents=’title’ content_length=’content’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’5′ offset=’0′ paginate=’no’ conditional=” av_uid=’av-jp2f9am5′ custom_class=”]

Føler du, at der er “noget galt” og savner du dit gamle jeg?

Så er du ikke alene! Det ved jeg, fordi jeg til dagligt hjælper kvinder og mænd med at få et deres helbred tilbage på sporet, få mere overskud, glæde og bedre søvn. 

Mit navn er Helle Læssøe, og jeg har arbejdet med optimal sundhed siden 1995 og haft min klinik siden 2015. Jeg har klienter i aldersgruppen 15-82 år i hele Danmark, USA, Frankrig, New Zealand – ja rundt om i hele Verden.

Du kan få del i min viden som hormonterapeut og sygeplejerske via de forskellige forløb jeg tilbyder, foredrag jeg holder rundt om i Danmark, på min blog, i mit nyhedsbrev og i min Facebookgruppe.

Falske myter om overgangsalderen

Tilmeld dig mit nyhedsbrev – så sender jeg dig guiden
“7 forkerte udsagn om overgangsalderen