Hormonsygeplejersken

Anbefalinger

Jeg tør ikke tænke på, hvor jeg havde været i dag, hvis Helle ikke havde hjulpet mig

For 7 måneder siden kontakter jeg Helle for første gang, da jeg gennem længere tid har været totalt udbrændt og stresset, og jeg ikke har kunne få hjælp nogen steder.

På det her tidspunkt har det sat sig, sådan at jeg lider af konstant og kraftig svimmelhed og jeg kan ikke fordøje min mad. Jeg kan kun indtage 3-4 halve skåle suppe om dagen, og alligevel bliver jeg oppustet og føler mig som en, der har spist fed julemad.

Jeg kan vitterligt ikke være i min krop, for jeg kan hverken kan gå, stå, spise eller sove, da det drejer bare rundt 24 timer i døgnet hele tiden nonstop!!

Lægerne kunne desværre ikke hjælpe mig af med svimmelheden, ej heller finde en forklaring på det, da hjerneskanningerne ikke viser, at der er noget galt. Heldigvis for det!

Men jeg har stadig ingen forklaring på min tilstand og derfor heller ingen løsning, der vil kunne hjælpe mig tilbage. Jeg er fuldstændig desperat!

Jeg kontakter derfor Helle (selvom jeg faktisk ikke er sikker på at hun kan hjælpe mig), men da lægerne heller ikke kan hjælpe mig, har jeg ikke noget at miste.

Og Helle var heldigvis ikke i tvivl om at hun kunne hjælpe mig, hvis vi får styr på hormonerne. Hun var selvfølgelig interesseret i, at jeg var blevet undersøgt for evt. fysiske årsager før vi gik i gang.

Jeg får som noget af det første taget en hormontest hos Helle, og den viser at jeg er lav på alle hormoner. Min stress har ædt af min hormoner, og det har været med til at give mig den hormonelle ubalance som jeg lider under.

Helle hjælper mig i gang med at genoprette hormonbalancen, og efter kort tid kunne jeg igen sove om natten, uden det hele drejede rundt om mig!

Nu den dag i dag 6-7 måneder efter, kan jeg tage ud til arrangementer, går længere ture og jeg kan fungere i hverdagen uden at føle mig invalid.

Det er ikke en mirakelkur, det har taget og tager tid, for jeg er der ikke helt endnu, men er på rette vej. Men bare det at jeg har kunnet se fremskridt og at jeg har haft Helle at støtte mig til, har hjulpet mig.

Det skal også tilføjes at jeg siden jeg var 15, jeg er i dag 51, har lidt at uren hud i ansigtet, uden at nogle hudlæger har kunne hjælpe mig.

Men efter jeg startede hos Helle, har min hud også forbedret sig, og ser fin ud.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvor jeg havde været i dag, hvis jeg havde været alt for autoritetstro og troet på, hvad lægerne har sagt. For så havde jeg været samme sted!

Jeg fik den rette hjælp af Helle til mine hormoner, min overgangsalder og langvarige stress.

Tak for det!

Mette, 51 år.
Jeg er rigtigt glad og lettet og har lyst til at dele det med jer alle.

For et halvt år siden startede jeg i forløb hos Hormonsygeplejersken v/ Helle Læssøe grundet langvarige blødninger som kunne strække sig over 8 uger Jeg var trist og bekymret.

Gynækologen konstaterede dengang en fortykket livmoderslimhinde og ville behandle mig med hormonspiral. Det takkede jeg pænt nej til og startede op i forløb med kyndig vejledning fra Helle.

Idag var jeg til kontrol hos gynækologen og hun kunne konstatere at min livmoderslimhinden var reduceret og fremstod sund og fin Ikke flere kontroller til mig. Behandlingen har virket og ikke kun på min livmoderslimhinde og blødninger men også i forhold til ledsmerter, væskeophobninger og psykisk sårbarhed.

Nu er det jo ofte man hører at gynækologerne ryster på hovedet når man vælger noget andet end det de tilbyder. Men i mit tilfælde er jeg heldigvis blevet mødt med interesse, nysgerrighed og anerkendelse for mit valg.
Dorte, sygeplejerske, 54 år.
Glæden er vendt tilbage, og jeg sover bedre
I efteråret 2019 søgte jeg Helles hjælp efter en rum tid med udtalt træthed, søvnproblemer og tristhed.

Jeg var helt ved siden af mig selv, huskede dårligt og mit drive var væk. Jeg var udrustet med en god værktøjskasse til stresshåndtering men det var som om at ingen af mine strategier virkede og jeg begyndte at overveje om der var noget fysisk galt.

Måske var jeg i en begyndende overgangsalder. Jeg fik taget en hormontest, der viste at mine progesteron og østriol niveauer var meget lave og kortisol niveauer høje.

Efter 3-4 måneders behandling er det som om jeg er en helt anden. Min energi er vendt tilbage, tristheden er væk, jeg sover bedre og glæden er vendt tilbage.

Hvis du er i slut 30’erne og over - vil jeg virkelig anbefale at du får tjekket din hormonbalance hos Helle. Det kan potentielt spare dig for mange søvnløse nætter og ‘grå dage’.
Anonym kvinde, 45 år
Helle er kompetent, og man føler sig i trygge hænder

Som raskopereret for brystkræft, satte jeg spørgsmålstegn ved den behandling jeg modtog, antihormon med mange bivirkninger i op til 5-10 år. Jeg blev mere og mere syg af den. Er opvokset med udtalelsen: ”Når der er en virkning, er der også altid bivirkninger”. Dem kunne jeg ikke leve med.

Jeg fandt Helle, da jeg søgte efter en alternativ behandling til den jeg fik, og startede med et kræftforløb.

Helle er kompetent og man føler sig i trygge hænder. Det er vigtigt for mig, at man får svar på tvivlsspørgsmål og Helle er hurtig til at svare tilbage. Det er også vigtigt at sige, at det er et samarbejde, og at jeg selv er aktiv deltagende. Er rigtig glad for at blive indviet i hvad, der er godt for min krop og hvad jeg kan gøre for den.

Kan varmt anbefale Helle. God vejledning, giver godt overblik over forløbet, uddybning af svar fra spyttest.

Er så glad for jeg tog springet, det tegner godt. Min krop reagerer positivt, er på vej i den rigtige retning.
Tina, tidligere brystkræftpatient
Farvel til depression

Jeg har de sidste 10 år on/OFF været i behandling med antidepressiv medicin. Initialt blev jeg sat i behandling som følge af en livskrise, da jeg gik fra mine børns far gennem 8 år. Det skulle have været tacklet på en helt anden måde, men det var nemt, dengang, at sende mig hjem med en recept på lykkepiller – “så får du det bedre.”

Det gjorde jeg bare ikke, og jeg har altid haft en formodning om at jeg ikke havde en egentlig depression. Nuvel, jeg var blevet kemisk afhængig af denne medicin og kunne ikke overskue de symptomer der fulgte med udtrapning.

Jeg følte mig på trods af behandlingen, i mange år fortsat trist, modløs, og depressiv, og har også været sygemeldt 2 gange med stress, jeg var nærmest udbrændt, kunne ikke sove, havde intet overskud til familien, og lå helst i sengen når det var muligt. Intet bragte mig glæde og DET skræmte mig.

Jeg faldt tilfældigvis over en live video på facebook med Pernille Aalund som havde besøg af Helle læssøe. Deres snak omkring hvor mange danske kvinder der går rundt og har det dårligt uden at vide hvorfor, ramte som et lyn fra en klar himmel.

Hormonforstyrrelser? Hvad er lige det?

Jeg gik straks igang med at researche, og kunne da godt se at jeg umiddelbart faldt lidt uden for kategorien som “kun” 37 årig, da der mest var tale om bioidentiske hormoner til kvinder i overgangsalderen.

Jeg besluttede mig derfor for at ringe til Helle, og hvor var det godt jeg gjorde det! Hun fortalte faktisk at hvis alle kvinder kom igang i den perimenopausale periode (før overgangsalder ) ville de ikke kun få styr på hormonerne nu og her, men også brolægge vejen for en meget lettere overgangsalder. Jeg tænkte at det lød for godt til at være sandt, men ikke desto mindre var jeg efterhånden villig til at give min højre hånd for noget der hjalp.

Det skal siges at jeg igennem årene har været utallige gange hos min egen læge for at bede om at få taget blodprøver, da jeg var sikker på der var noget galt. Hver gang har jeg fået besked på at “alt er normalt, du fejler intet”

Så det var med en vis skepsis men med et kæmpe håb jeg fik sendt en spytprøve afsted til Tyskland.

10 dage senere kom resultatet. Jeg manglede i den grad progesteron. Man skal have 200 gange så meget progesteron som østrogen. Jeg havde 18.

Helle lavede en plan og jeg startede op på de præparater jeg selv havde bestilt hjem. Allerede første nat sov jeg som en sten, og det fortsatte uændret. Efter 2 mdr steg mit humør markant, og da jeg også i de seneste år har lidt af voldsom PMS 14 dage hver måned, kunne jeg til min store overraskelse konstatere at den udeblev fuldstændigt! Da jeg havde været i gang med bioidentiske hormoner i 2 mdr. Kunne jeg vinke farvel til PMS. For de som kæmper med det selv, ved hvor invaliderende det kan være, så det var en gigantisk befrielse at være fri for.

At kontakte Helle er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv, og jeg håber virkelig at behandling med bioidentiske hormoner bliver fremtiden i Danmark, på lige fod med den konventionelle behandling.
Kathrine Schmidt, 37 år
Mine bedste anbefalinger!

De sidste par år har jeg haft det små skidt, været lidt trist, lidt ked af det og træt og uoplagt men havde alligevel svær ved at sove natten igennem. Gik bare rundt og havde det skidt hele tiden.

For et års tid siden gik jeg i overgangsalderen og herfra gik det kun ned af bakke. Udover ovenstående, kunne jeg ikke koncentrere mig om mit arbejde. Følte mig presset og utilstrækkelig, lave mange fejl og var sur og vred, og tuede hele tiden. Det var frygteligt!! Opsøgte min læge for hjælp, men her var ikke så meget hjælp at hente.

Sad en tirsdag morgen for 1,5 mdr. siden og drak min morgenkaffe og stor tuede, følte mig så ulykkelig, men viste bare ikke hvorfor. Havde på et tidspunkt fået en brochure om Hormonsygeplejersken Helle Læssøe. Kontaktede Helle med det samme og fik ret hurtigt en tid. Jeg begyndte straks med behandling efter Helles anvisninger med alt hvad det indebærer, og det er ikke småting, man skal drikke, spise og smøre sig med. Efter kort tid mærkede jeg lidt forbedring over alt – hoved, sind og krop. Jeg fik overskud, energi og mit gode humør kom lige så stille og rolige igen. Nu her efter 1,5 mdr. suser jeg derudad som da jeg var 30 år. Er glad, har overskud, masser af energi, koncentrationen er god, min krop fungerer.

Har I et par år skulle rydde op i skabe og skuffer, men har bare kunne ikke magte det – det er nu gjort. Har endda malet soveværelse m.m. Tør slet ikke tænke på hvor jeg ville være i dag, uden Helles hjælp. Kan kun give Helle mine bedste anbefalinger.
Gitte
Min historie er en lang en med endometriose

Gennem mere end et årti har jeg kæmpet med sundhedsvæsenet for at få en diagnose, konstant møde med “Det er bare fantasi” eller “Det er ikke noget problem”.

Jeg endte med pludselig at skulle opereres for stadie 4 endometriose, Og vågnede up efter operationen i menopause efter at blive fortalt at dette ikke sker. Fik mini-piller som gav stærke side-effekter med ekstreme opsvulmen og angst anfald. Blot for at få at vide at det ikke er slemt og jeg bare skal vente.

Jeg søgte efter hjælp og her fandt jeg Helle. Den korte version: Hun redede mit liv og mentale tilstand. Med tålmodighed og dedikation, roligt svarende alle spørgsmål og frygt, gav hun håb og tro da jeg ikke havde noget. Hvor sundhedsvæsenet blot sagde at det var fantasi, forklarede Helle hvad det var som skete i min krop, hvorfor or hvordan det kan afhjælpes. Hun har altid føltes tilstede, svarer på spørgsmål på ethvert tidspunkt, hun har bestemt overgået vores forventninger.

Fra at være en krøbling, har hun fået mig tilbage til livet, løb, træning og mental stability.

Jeg kan ikke anbefale hende nok.
Leva, 42 år
Jeg sov for første gang i mange måneder en hel nat

Jeg fortalte en veninde, at jeg sov meget dårligt og generelt havde det skidt. Hun havde selv oplevet det samme, men havde fået hjælp og opfordrede mig til at kontakte Helle.

Jeg fandt hjemmesiden, og kiggede på listen over symptomer man kunne opleve ved en ubalance i hormonerne - jeg havde stort set dem alle!

Det gik op for mig hvor dårlig livskvalitet jeg havde, og selvom jeg var skeptisk og ikke kunne tro, at noget relativt simpelt kunne gøre en forskel, besluttede jeg at starte et forløb med Helle.

Jeg gik i gang med udrensningen, og for ca ti dage siden startede jeg med bioidentisk hormoner efter vejledning.

Jeg sov for første gang i mange måneder en hel nat! Det har jeg gjort hver eneste nat siden, smerterne i underlivet var væk efter et par dage, ømhed i brysterne er væk, jeg har tabt to kilo, og har mere energi end jeg husker jeg har haft meget længe. Jeg har også de seneste dage opdaget, at den sukker trang der ellers har været meget dominerende, nu er (næsten) forsvundet.

Jeg er helt utrolig taknemmelig over, at den tåge jeg har gået rundt i nu er lettet på så ganske kort tid.

Samtidig gør det mig trist, at jeg så længe har haft det så skidt. Jeg har flere gange været ved lægen og fået besked på, at det er sådan der er at være en kvinde i 40erne. Jeg nu opdaget, at sådan behøver det ikke at være.
Gitte, 47 år
Jeg har fået det meget bedre!

Første gang jeg hørte om Helle, var gennem en venindes veninde, der efter et kræftforløb var kommet i et hormonforløb hos Helle. Jeg havde længe (5-6 mdr. ) havde døjet med alverden symptomer fra hedeture, uro, utilpashed, svimmelhed, kvalme og energiløs og træt ind i knoglerne på en måde, hvor jeg ikke kunne tage mig sammen. Kun lige passe mit arbejde. Intet andet. Intet socialt. Jeg var blevet sendt hjem fra adskillige læger med devisen: du er i overgangsalder og nok også deprimeret.

Så ringede jeg til Helle og fortalte, at jeg var ved at opgive – skulle jeg virkelig have det SÅ skidt af overgangsalder- og “bare ” leve med det? Det første hun sagde var: Jeg kan hjælpe dig! Hun troede på mig. Den første, der ikke bare sendte mig hjem, men lyttede og tog mig alvorligt.

Forløbet hos Helle startede med en indgående konsultation med introduktion om hormoner, og hvordan de har indvirkning på kroppen og psyken. Og så gik vi i gang med at “bygge” mig op igen.

Jeg følger en plan, der er skræddersyet til lige præcis mine problemer med hormoner og stofskifte. Jeg er stadig i gang med forløbet (ca. 2,5 mdr.). Har fået det meget, meget bedre- det tager tid, men nu kan jeg mere end bare passe mit job. Undervejs har jeg ringet til Helle, når jeg har været i tvivl, haft det skidt, mistet håbet – og hver gang, har hun støttet mig og troet på mig.
Bente
Pludselig fandt vi årsagen til symptomerne!

Jeg har i rigtig mange år døjet med mange forskellige og uforklarlige symptomer som eks. svimmelhed, ømhed, tics osv. Den ene ekspert efter den anden har ikke kunne komme med nogen årsag.

Jeg fandt jeg frem til Helle Læssøe – og så skete der endelig noget.

Der blev pludselig sat årsag på alle de symptomer, jeg havde. Helle er rigtig god til forklare og beskrive de ting, der sker i kroppen, så man føler sig tryg gennem hele processen. Min behandling har nu varet i ca. 6 mdr., og jeg har det så meget bedre. Og jeg er helt sikker på, at det nok skal blive endnu bedre.
Malene
Skype / Facetime konsultationer

Det kan sagtens lade sig gøre!
Helle er mega effektiv. Skulle brugen af HRT Hormonterapi blive mit næste valg på listen, over de mange behandlinger jeg måtte forsøge i håb om at få mit liv igen. Så skulle det være hos Helle.

En afstand på 260 km – så kunne jeg godt ”nøjes” med facetime konsultation. Bare det virkede – og det kan det sagtens. Jeg fik SÅ meget information/viden på de to face-time konsultationer. (At hun også har 25 års erfaring som sygeplejerske var også meget vigtig for mig i mit valg.)

Udfordring – at få min søvn tilbage. At kunne fungere uden at gå rundt som en zombie kun med tanke på at sove igen. At få livet igen!!!

Hvor fantastisk det end lyder – så er Hormonbehandlingen hos Helle min redning. Jeg kunne skrive en bog med 1000 gode råd til god søvn, men uanset om jeg mediterer 2 timer om dagen, går 1,5 time i den skønne natur eller ikke spise lakrids før sengetid, så hjælper det lige fedt når hormonbalancen er helt hen i hegnet.

Det var SÅ befriende at få lavet en spyttest som faktisk viste hvor galt det står til. Det betød at Helle kunne lave en plan for mig – at Helle kan hjælpe mig i balance igen.

Og det hjælper med garanti – det gør Hormonbehandlingen hos Helle. Den varmeste anbefaling fra mig.
Tina A
Jeg er dybt taknemmelig!

En mandag i september møder jeg første gang Helle og bliver introduceret til HRT Hormonterapi.

Det billede, Helle tegner af mit formodede hormonspejl gør, at alle de løse brikker fra de sidste 12-15 år af mit liv falder på plads og at alt det jeg har været igennem pludselig giver mening. Mine sygemeldinger, depression, stress, udbrændthed, celleforandringer, hud- og slimhinde problematikker og en smadret søvn. Det var ret vildt pludselig at blive mødt på det hele, når alle de læger jeg havde konsulteret i alle årene, alle som en opererede med symptombehandling. Aldrig i alle de år var der en læge, der havde nævnt mine hormoner. Aldrig. En spyttest sendt af sted til at laboratorium bekræfter Helle’s formodninger.

Jeg har nu brugt bioidentisk hormoner i 7 uger og jeg har de sidste 2 uger mærket begyndende og tydelig forandring. Mine slimhinder har det bedre, særligt i skeden og øjnene. Min seksuelle lyst vågner. Jeg kan holde mig længere og efterdrypper ikke. Jeg har en følelse af en psyke, der langsomt og sikkert føles mere robust.

Fra første dag jeg smurte mig havde jeg en følelse af at min krop uden ord fortalte mig, at det føltes godt og rigtigt. Sådan har jeg det stadig. Derudover hjælper Helle mig med et stofskifte som lægerne målte til at være i orden. På opfordring fra Helle fik jeg en udvidet blodprøve, der viser, at mit stofskifte er en smule for lavt. Jeg er dybt taknemmelig for al den hjælp Helle giver mig og for den indsigt hun har hjulpet mig til at få i mig selv og min krop.
Karina
Ser frem til at fungere normalt igen

Efter at have været ramt slemt af stress, kunne jeg ikke blive mig selv igen. Min stresstærskel og energi var fortsat lav og det samme var mit immunforsvar. Jeg fik lavet en hormontest, der gav mig svaret på hvorfor. Nu er jeg i gang med genopbygning, og ser frem til at fungere optimalt igen.
TS (mand)
Nu er jeg på rette spor!

Tak Helle, fordi du har givet mig mit overskud, min søvn og håbet igen.

For første gang var der en, der kunne se på alle mine symptomer, “stykke” dem sammen ud fra et helikopterperspektiv, for så at give mig en plan, der duede! Før er jeg rendt fra denne ene til den anden og kun fået brøkdele af løsninger. Det var kun symptombehandling.

Nu er jeg på rette spor efter jeg grundigt er blevet sat ind i hvad der foregår i min krop, og hvad der kan gøres for at få den i balance igen.

Tak for hjælpen.
Pia
Det bedste, jeg har gjort for mig selv

Min beslutning om at konsultere Helle, har været det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Det at blive mødt med en forståelse for alle mine udfordringer med overgangsalder og maveudfordringer er helt fantastisk.

Helle har givet mig en forståelse for hvorledes det hele hænger sammen, og givet mig en plan. Planen justerer vi sammen løbende, og Helle er altid klar til at hjælpe, og jeg føler mig tryg.

På en måned ændrede min hjerne sig fra at være tåget til at blive klar, jeg fik meget mere energi og mine svedeture var nærmest forsvundet.
Tine

Falske myter om overgangsalderen

Tilmeld dig mit nyhedsbrev – så sender jeg dig guiden
“7 forkerte udsagn om overgangsalderen