Trist og ikke rigtig glad?

Trist - uden at vide hvorfor

Trist, uden at vide hvorfor?

Bliv klogere på årsagen …

 

At føle sig trist kan ramme de fleste i perioder, men hos nogen kan tristheden sætte sig som en permanent kappe, der kan være svær at få af.

”Jeg har det jo godt nok, men…”

Er det f.eks. en sætning, du kan genkende?

Måske har du hørt den fra andre – eller måske bruger du den selv?

Det er der såmænd heller ikke noget galt i, hvis det ikke lige var fordi, der er et par små ord i sætningen, som faktisk betyder rigtig meget: Nok og men.

At have det ”godt nok” er ikke det samme som at have det godt. Så har man det jo i virkeligheden bare tåleligt godt, men ikke rigtigt godt.

Og det samme med ”men”. Det er et ord, der sletter det foregående…”Vi har det jo godt nok, men … alligevel ikke”. Kan du følge mig?

Trist,  på trods af et godt liv

 

Jeg oplever rigtig mange, især kvinder fra midten af 30erne og op i fyrrene og 50erne, der har det ”godt nok”, men alligevel føler sig triste.

De trives ikke optimalt i deres dagligdag.

Udefra set har de et rigtigt fint liv: De har måske mand, børn, et dejligt hus, og godt arbejde, en sød familie … hvad det nu kan være.

Så burde alt jo være godt. Men indefra er der er ”men”…

For på trods af, at det hele burde være så godt, så er de bare ikke helt tilfredse alligevel.

De kan være sådan:

  • Ikke rigtig glade
  • Ikke rigtig kede af det
  • Bare sådan…mellem-agtigt
  • Mellemtilfredse
  • Mellemfornøjede
  • Alt er lidt ”leverpostej”
  • Alt er lidt trist

 

Dette på trods af alle forudsætningerne er i orden….

 

Trist uden grund?

 

Og så er det, jeg ikke kan lade være at spørge mig selv (og nogle gange også dem): Er det virkelig ok og godt nok?

Er det virkelig godt nok at gå igennem livet uden at være rigtig glad, rigtig fornøjet, rigtig tilfreds … rigtigt i live, måske endda? For virkeligheden er jo, at nej, det ér ikke nok.

På et tidspunkt bliver det hele for meget, og giver sig udslag i, at man prøver at finde lykken nye steder:

I en ny mand, I et nyt hus, I en ny rejse, en ny taske … eller måske endda i alkohol, piller, mad, overtræning osv. Men man finder den jo ikke de steder.

 

Lykken og glæden og lysten til livet skal komme inde fra dig selv.

Det er ikke noget, andre kan komme og forære dig.

 

Trist, men hvorfor?

 

Så måske man hellere skulle lede efter årsagen til denne spirende tristhed, som man jo faktisk ikke rigtigt har nogen grund til at føle..

Når man taler om hormonterapi, taler man tit om alle de konkrete ting, som den rette hormonbalance kan rette op på. Det kan være dårlig søvn, vægtstigning, hedeture, hårtab og meget andet.

MEN….at ubalance i hormonerne kan skabe ubalance i dit humør, det er straks lidt mere ukonkret. Men typisk bliver du netop mere trist, mere mellemfornøjet, mere leverpostej, når du ikke er i balance.

Og hvorfor så det?

Det er faktisk ret simpelt!

Det hormon, progesteron, som er vores ”feel-good” hormon, begynder at dale fra midten af 30erne.

Det er biologisk betinget, da det primært kommer fra vores ægløsninger, og de falder drastisk fra det tidspunkt.

Progesteron er det hormon, der gør bl.a. betyder, at vi har en “pyt” knap, ikke bekymre os ustandselig og slapper af og trives.

 

Feel-good er godt :-)

 

Samtidig er det det hormon, som er med til at gøre, at vi kan ”deale” med stress, da det afbalancerer vores kortisol/stresshormon, men også omdannes til kortisol, hvis der er brug for det.

Der er brug for kortisol i mange af livets forhold – uanset om det er god eller dårlig stress.

Og hvem kan sige sig fri for at have et øget stressniveau med den ”kadence” vi holder i vores liv?

Vi har travlt på og med jobbet, hjemme, med ungerne, med veninderne, med fritidsaktiviteterne osv osv. Vi vil gerne det hele!

Vores krop er ganske enkelt ikke bygget til at kunne klare alle disse gøremål i årevis – slet ikke når vi er rundet de 40 år- også selvom vi er glade for at kunne være en del af det hele.

Prisen er, at du betaler med dit feel-good hormon og kommer til, at føle dig lidt mellemtilfreds, lidt leverpostejsagtig, lidt trist …

 

Derfor kan hormonterapi  have stor betydning for dig, der oplever et liv,

hvor alt er godt nok – men ikke rigtigt godt

 

Min erfaring siger mig, at ved at skabe balance i hormonerne, vil der også komme balance i din indre biokemi, og du vil kunne frydes mere over livet, få mere energi, mere overskud … og dermed også mere glæde. Rigtig glæde. Ikke glæde med et ”men” bagefter.

 

Hvis du er nysgerrig på, hvad hormonterapi kan gøre for dig, så har du mulighed for, at lave en booke en 10 minutters telefonkonsultation med mig- ganske uforpligtende.

Hormonsygeplejersken Helle Læssøe er en af Danmarks mest erfarne hormonterapeuter, og har hjulpet hundredevis af kvinder og mænd med koks i hormonerne. Det er Helles mission, at mennesker, får det optimale ud af deres liv på alle fronter.  Du kan læse mere om Helle her: https://hormonsygeplejersken.dk/om-hormonsygeplejersken-helle-laessoee/

Du er velkommen til at dele artiklen eller skrive en kommentar herunder.

 

 

Føler du, at der er “noget galt” og savner du dit gamle jeg?

Så er du ikke alene! Det ved jeg, fordi jeg til dagligt hjælper kvinder og mænd med at få et deres helbred tilbage på sporet, få mere overskud, glæde og bedre søvn. 

Mit navn er Helle Læssøe, og jeg har arbejdet med optimal sundhed siden 1995 og haft min klinik siden 2015. Jeg har klienter i aldersgruppen 15-82 år i hele Danmark, USA, Frankrig, New Zealand – ja rundt om i hele Verden.

Du kan få del i min viden som hormonterapeut og sygeplejerske via de forskellige forløb jeg tilbyder, foredrag jeg holder rundt om i Danmark, på min blog, i mit nyhedsbrev og i min Facebookgruppe.

Falske myter om overgangsalderen

Tilmeld dig mit nyhedsbrev – så sender jeg dig guiden
“7 forkerte udsagn om overgangsalderen