Er hormoner ikke farlige?

Bio-identiske hormoner er de farlige?

Arbejder du med hormoner…Er de ikke farlige…?
Uha, det ved jeg ikke om jeg tør bruge.”

Jeg hører tit denne formulering, i mit daglige arbejde som hormonekspert og sygeplejerske, når jeg fortæller interesserede, hvad det er, jeg arbejder med. OG jeg er faktisk glad for, at bekymringen luftes og man er forbeholden!

Det fortæller mig, at folk tænker sig om!

Ofte hører de ikke, at jeg sagde bioidentiske foran, altså at jeg arbejder med bioidentiske hormoner. Og det ved de færreste, hvad er. Det vil jeg gerne gøre dig klogere på nu.

 

Hvad er et hormon overhoved?

Uden hormoner er der intet liv! De er altafgørende budbringere imellem vores systemer. Vi har mange forskellige hormoner, som har forskellige opgaver som budbringere for vores krops funktioner. I flæng kan fx nævnes: 

  • Hormonerne insulin og glukagon som styrer vores blodsukker
  • Stofskiftehormonerne T3 og T4, som skruer op og ned på vores krops motor
  • Væksthormonet, der fortæller din krop, hvor meget og hurtigt den skal vokse
  • Stresshormonerne adrenalin og kortisol, der hjælper ved fysisk og psykisk pres.

Vi har så også vores kønshormoner østrogenerne, androgenerne og progesteron, der styrer og støtter mange funktioner, bl.a. fertilitet, immunforsvar, vores evne til at håndtere stress, vores hukommelse, koncentration, blære, slimhinder og meget mere.

Man kan sige, at der er mange ”parallelle” hormonsystemer, som alle er indbyrdes afhængige og påvirker hinanden. Er der ubalance i det ene system, påvirker det det andet osv.
I mit daglige virke, hjælper jeg mine klienter med at genoprette en del af de vigtigste hormoner i kroppen. Det gør jeg ved flere tiltag, da det er en samspil af flere faktorer, der skal få dem til, at komme i balance igen.

Genopretning af hormonbalancen

En af tiltagene er, at tilføre de hormoner, man mangler. Man kan tilføre, hvad vi mangler med bioidentiske hormoner!  Bioidentisk betyder, at det er hormoner, som kroppen kan genkende, da molekyleopbygningen er 100% magen til dem din krop selv producerer (eller rettere ville producere, hvis den kunne).
Det er er altså den ”rigtige vare” man giver kroppen. Det giver virkning uden bivirkning.

Det er til forskel fra de syntetiske hormoner, du kan få på recept fra lægen. De hormoner, der fås på recept, er der af hovedparten patent på og deres molekyle opbygning er aldrig magen til din krops egen. Man kan ikke tage patent på noget, som er bioidentisk.

Lad mig slå fast: De syntetiske kønshormoner, som fx gestagen, kan aldrig hjælpe dig med at genoprette din hormonbalance. Dette til trods for mange kvinder får dem tilbudt netop mod fx overgangsaldersgener.
En hormonspiral eller p-piller har faktisk til formål, at skabe hormonel ubalance, for at forhindre graviditet.

Er bio-identiske hormoner sikre?

Ud over at din hormonelle balance kan blive endnu større, så viser forskningen også, at der er en øget risiko for kræft ved brugen af syntetiske hormoner. I dec. 2017 blev der offentliggjort et dansk studie, der underbygger dette.

Forskningen viser at brugen af bioidentiske hormoner ikke øger denne risiko. Det store franske E3N-studie med 8o.ooo kvinder underbygger dette! Det varede fra 1990 til 2002 og man følger stadig kvinderne for, at holde øje med bivirkningerne.

Så man må sige, at det er sund fornuft, at bruge de bioidentiske hormoner, hvis man ønsker at genoprette sin hormonbalance, og komme af med de gener, der er forbundet ved, at være i ubalance.

Jeg vejleder i brugen af bioidentiske hormoner, og kan vise dig vejen til at få styr på dit koks i hormonerne.

Læs mere om hvad jeg tilbyder:

Dine muligheder

Føler du, at der er “noget galt” og savner du dit gamle jeg?

Så er du ikke alene! Det ved jeg, fordi jeg til dagligt hjælper kvinder og mænd med at få et deres helbred tilbage på sporet, få mere overskud, glæde og bedre søvn. 

Mit navn er Helle Læssøe, og jeg har arbejdet med optimal sundhed siden 1995 og haft min klinik siden 2015. Jeg har klienter i aldersgruppen 15-82 år i hele Danmark, USA, Frankrig, New Zealand – ja rundt om i hele Verden.

Du kan få del i min viden som hormonterapeut og sygeplejerske via de forskellige forløb jeg tilbyder, foredrag jeg holder rundt om i Danmark, på min blog, i mit nyhedsbrev og i min Facebookgruppe.

Falske myter om overgangsalderen

Tilmeld dig mit nyhedsbrev – så sender jeg dig guiden
“7 forkerte udsagn om overgangsalderen